Pum pum çorbası nasıl yapılır?
Bartın yöresine ait olan pum pum çorbası tarifini sizinle paylaşıyoruz. Pum pum çorbası adı gibi yapımı basit ve mükemmel bir lezzete sahiptir. Peki, pum pum çorbası nasıl yapılır? İşte pum pum çorbası tarifi...
Mısır unuyla yapılan, yapımı kolay olan, özellikle dar gelirli ailelerin sofrasında yer alan fakat günümüzde eskisi kadar yapılmayan Bartın mutfağına özgü yemeklerden biri pumpum çorbasıdır. Pum pum çorbası tarifi adından da anlaşıldığı gibi yapımı çok basit bir çorbadır. Mükemmel bir lezzete sahip olan pum pum çorbası için malzemeleri sizinle paylaşıyoruz. Peki, pum pum çorbası nasıl yapılır? İşte pum pum çorbası tarifi...
Malzemeler:
-1 su bardağı mısır unu
-5 su bardağı su veya et suyu
-2 dilim kavurma
-Tuz
Üzeri için:
-2 tatlı kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Nasıl yapılır?
-Tencereye 5 su bardağı ılık su veya et suyunu, mısır ununu ekleyip karıştırın.
-Kaynayana kadar karıştırın. Kavurmayı tavada 2-3 dakika kavurun.
-Kaynayıp koyulaşan çorbanın üzerine ekleyip karıştırın. Tuzla tatlandırın. Yaklaşık 4-5 dakika pişirin.
-Tereyağı ve pul biberi sos tenceresinde kızdırın.
-Hazırladığınız çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın. Dilerseniz üzerine rendelenmiş
kaşar ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...