Portakallı irmik helvası tarifi
Mis gibi portakal kokusuyla taçlandırılmış yemeye doyamayacağınız portakallı irmik helvası tarifi...
Malzemeler
2 bardak irmik
100 gram margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 bardak şeker
2,5 bardak su
1,5 bardak portakal suyu
1 portakal rendesi
Portakallı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?
Su ve portakal suyunu bir tencereye alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Başka bir tencerede margarini eritin, sıvıyağla karıştırın.
İrmiği ekleyip sürekli karıştırarak kavurun.
İrmikler renk alınca şekeri de ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın.
Portakal kabuğu rendesini ilave edin.
Portakal sulu şerbeti sürekli karıştırarak yavaş yavaş helvaya ekleyin.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
Afiyet olsun!