Pide içi hazırlama
Kıymalı pide Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Hem yazın hem kışın tüketilen kıymalı pide içini kendiniz hazırlayabilir ve marifetlerinizi konuşturabilirsiniz.
Pide yazın da en az kışın olduğu kadar tüketilen ve tercih edilen yemekler arasındadır. İster kaşarlı, ister kıymalı… Seçenekleri oldukça fazla olan pide içi tarifini sizler için hazırladık.
Malzemeler:
-3 adet domates
-2 adet orta boy soğan
-3 adet kırmızı biber
-3 adet çarliston biber veya sivri biber
-1,5 yemek kaşığı salça isterseniz biber salçası da ekleyebilirsiniz
-3 diş sarımsak
-500 gram kıyma
-Maydanoz
-Tuz
-Karabiber
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Soğanı, sarımsağı ve biberleri ince ince doğrayın. Sonra tuz ilave edip, elinizle iyice yumuşatın. Ardından kıyılmış domatesi, maydanozu, salçayı ve kıymayı ilave edin. Tuzunu ve baharatlarını kattıktan sonra iyice yoğurup malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın. Hazırladığınız hamurun üstüne serip pide şekli verin ve fırında pişirin.
Afiyet olsun