Pazı kavurması tarifi
Sebze yemeklerinin tüketimine mutlaka önem verin. Akşam yemeklerinizin dışında gün içerisinde de tüketebileceğiniz nefis bir yemek…
Malzemeler
2 demet pazı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
Pul biber
Tuz
Pazı Kavurması Nasıl Yapılır?
Pazıların yapraklarını iyice temizleyin ve bir parmak kalınlığında saplarıyla beraber doğrayın. Doğradığınız sapları ayrı bir yere alın ve daha sonra bir tencerede tereyağını eritip, zeytinyağı ekleyin.
Yağa ilk önce pazının saplarını atın ve beş dakika kavurun. Yapraklarını ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Tuz ve biberi ekleyip, ara ara karıştırın ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişirdikten sonra ayrı bir kapta yumurtaları kırıp çırpın. Pazının üzerine döküp, tencerenin kapağını kapatın ve 3-4 dakika daha pişirin.
Pazı kavurmasını sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun!