Pancar yemeği tarifi
Pancar yemeği tarifi sayesinde yaza kilo almadan girmeye hazır mısınız? İçerisinde bol vitamin ve mineral barındıran, sindirimi oldukça kolay olan pancar; haşlanarak tüketildiği zaman sindirimi daha kolay bir besin haline geliyor. Pancar yemeği hem sağlıklı hem de lezzetli bir masa hazırlamanız için doğru bir tercih olacaktır. Pancar yemeği tarifini bilmiyor, pancar yemeği nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız; pancar yemeği tarifimizi denemenizi tavsiye ederiz…
Malzemeler
2 adet orta boy pancar
1 çay bardağı su
1 yeme kaşığı elma sirkesi
Üzerine sos için malzemeler
Bir tatlı kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
Birkaç diş sarımsak
Yoğurt
Tuz
Pancar Yemeği Nasıl Yapılır?
1. Adım: 2 adet pancarı küp küp doğrayın ve bir çay bardağı kadar suda kısık ateşte haşlayın.
2. Adım: 1 yemek kaşığı elma sirkesi ilave edin.
Sosun hazırlanışı
1. Adım: Zeytinyağı, soğan ve sarımsakları bir tencerede kavurun.
2. Adım: Haşlanan pancarlara bu karışımı ve tuzu ilave edip 5 dakika daha pişirin.
3. Adım: Biraz soğuduktan sonra üzerine yoğurdu da ekleyin.
Pancar yemeğiniz hazır. 20 dakika içerisinde hem yemeğinizi yaptınız hem de sağlığınıza sağlık kattınız. Afiyet olsun…
Pancar, betalains olarak bilinen antioksidanları içerir. Antioksidan ve C vitamini deposu olmasının yanı sıra zengin vitamin ve mineral içeriğiyle de iltihaplanma ve hastalıklara karşı tam bir kalkan görevi görüyor. Pancarın uzun süre tüketilmesi DNA ve karaciğer hasarını azaltmaya yardımcı olur. Haftada 3-4 defa tüketmeye özen gösterin.