Geri Dön

Orman Meyveli Tart Tarifi

Yaz mevsiminin en sevilen tatlıları arasında orman meyveli tart tarifi de yer alıyor. Yapımı sanıldığı kadar zor olmayan orman meyveli tart malzemeleri için hızlıca hazırlıklara başlayın! Peki, orman meyveli tart nasıl yapılır? İşte orman meyveli tart tarifi...

Orman Meyveli Tart Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için:

180 gr un 
125 gr soğuk küp küp doğranmış tereyağı 
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
Çimdik tuz

Kreması için:

1 adet limonun kabuğu 
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
4 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı mısır nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema

Üzeri için:

Ahududu, yaban mersini, böğürtlen ve pudra şekeri

Orman Meyveli Tart Nasıl Yapılır?

1. adım: Hamuru için  tereyağını küp küp doğrayın ve 15 dakika kadar buzlukta soğutun.

2. adım: Un, tuz, tereyağı ve  pudra şekerini elinizle karıştırın. İçine yumurta ilave edip hamuru yoğurun. Hamuru streçle sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.

3. adım: Hamuru merdane ile açıp, yağlanmış tart kalıbınıza yerleştirin. Kenarlarına iyice bastırarak merdane ile üzerinden geçip kesin ve hamura çatalla delikler açın.

4. adım: Üzerine yağlı pişirme kağıdı serin ve içine bakliyat dökün. (bu tartın şişmesini engelleyecektir) 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

5. adım: Fırından çıkarıp, kağıdı alın ve 15 dakika kadar daha pişirin. Üzeri hafif altın renginde olmalı.

6. adım: Kreması için limon kabuğunu rendeleyin. Sütü, limon kabuğu ile beraber kaynama noktasına getirin. Daha sonra kabuğu çıkarın.

7. adım: Yumurta sarılarını şeker ve vanilya ile çırpın. Daha sonra nişasta ekleyip tekrar çırpın.

8. adım: Sütten 1 kepçe yumurtalara ilave edip hızlıca çırpın ve karıştırarak bu karışımı süt olan tencereye boşaltın.

9. adım: Kısık ateşte kıvama gelene kadar karıştırın. Ateşten alıp tereyağını içinde eritip üzerine yapışık bir şekilde streç yerleştirip soğutun. (Bu yöntem kremanın kabuk bağlamasını önleyecektir.)

10. adım: Soğuyan kremayı pürüzsüz olması için yeniden çırpın. 

11. adım: Kremayı çırpın (100 ml) ve soğumuş pastacı kremasına ilave edin. 

Son adım: Tart hamurun üzerine kremayı dökün ve meyveler ile süsleyin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber