Geri Dön

Nohutlu tavuk köftesi tarifi

Çocukların bayıldığı bir köfte tarifi...

Nohutlu tavuk köftesi tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

300 gr tavuk eti
1 su bardağı nohut
4 diş sarımsak
2 yumurta
5 dal maydanoz
6 çorba kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı kimyon
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Nohutlu Tavuk Köftesi Nasıl Yapılır?

Nohudu akşamdan ıslatın.

Ertesi gün suyunu değiştirip iyice yumuşayana kadar haşlayın.

Süzüp kabuklarını ayıklayın.

Maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın.

Tavuk etini haşlayıp süzün ve küçük küçük doğrayın.

Haşlanmış nohut, tavuk eti ve sarımsağı robotta püre halinde ezin.

Derin bir kaba alıp yumurta, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.

Hazırladığınız köfteleri galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.

Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

Sıcak servis yapın.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber