Geri Dön

Nane Çayı Nasıl Yapılır? Taze, Kuru Nane Ve Limon Çayı Nasıl Demlenir, Nasıl Tüketilir?

Nane çayı bitki çayları arasında rağbet gören çaylardan biridir. Bitki çayları günlük hayatta insanların özellikle kış ayında hastalıktan korunmak için tercih ettiği çaylardandır. Nane çayının nefes açıcı ve rahatlatıcı özelliği, özellikle astım, bronşit gibi hastalıklara olanlara iyi gelmektedir. Nane çayı nasıl yapılır? Taze, kuru nane ve limon çayı nasıl demlenir, nasıl tüketilir derledik.

Nane Çayı Nasıl Yapılır? Taze, Kuru Nane Ve Limon Çayı Nasıl Demlenir, Nasıl Tüketilir?

Nane çayı bitki çaylarından birisidir. Özellikle kış aylarında sıkça kullanılan, nefes açıcı, rahatlatıcı bir çaydır.

Haberin Devamı

Nane Çayı Nasıl Yapılır?

Nane çayını marketlerden poşet çay şeklinde alabilirsiniz. Bunun yanında aynı zamanda aktarlardan nane yaprağı alarak evinizde de demleyebilirsiniz. Nane çayını hazırlamak için 6 ile 8 bardak arası sıcak suyun olduğu demliğe poşet çayını veya nane yapraklarını ilave edip ve 4 veya 6 dakika bekletiniz. Sonrasında nane çayınıza isteğinize bağlı olarak biraz limon ve bir miktar şeker ile de tatlandırma imkanınız vardır. Ancak şeker zararlı bir gıda olduğu için şekersiz içmeniz veya şeker yerine bir tatlı kaşığı bal atmanız daha sağlıklı olacaktır.

Nane Çayının Faydaları Nelerdir?

Bu bölümde maddeler halinde nane çayının insan vücuduna olan faydalarını anlatacağız.

Nane içerisinde yer alan mentol sayesinde zihnin stresten uzaklaşmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

Nane enerjinizi arttırıcı etki yapar.

Nanenin mide spazmlarına ve genel mide rahatsızlıklarına iyi gelir.

Kronik ağrısı olanlar için, ağrıları azaltıcı yönde etkisi bulunur.

Alerji ve astım belirtilerini azaltıcı etkisi vardır.

Nefes açıcı ve nefes rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır. 

Nane çayının adet dönemindeki kadınların ağrısını azalttığı bilinmektedir.

Nane tüketiminin sinüslere iyi gelerek solunum problemlerini azalttığı görülmüştür.

Taze, Kuru Nane ve Limon Çayı Nasıl Demlenir, Nasıl Tüketilir?

Nane yapraklarını veya hazır satılan nane çayı demlik poşetlerini kaynamış suya koyup, 6 8 dakika arası bekleterek nane çayını hazırlamış olursunuz. Her gün 2 defa tüketmek vücuda faydalıdır. Ancak uzun süre kullanmamalı, ara sıra tüketmeye ara vermemiz gerekir. Limon çayının yapımı ise şu şekildedir: İlk olarak suyu kaynatın. Kaynamaya devam eden suya limon suyu ve yıkanmış kabuğunu ekleyin.20 dakika kaynattıktan sonra süzün. İsteğinize bağlı olarak bal ile karıştırıp da tüketebilirsiniz. Bu sayede biraz daha tatlanmış olur.

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber