Geri Dön

Mumbar dolması tarifi

Ülkemizin birçok yöresinde yapılan mumbar dolması, bazı yörelerde de bumbar dolması olarak adlandırılır. Peki mumbar dolması nasıl yapılır? İşte nefis mumbar dolması tarifi!

Mumbar dolması tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 koyun mumbarı
1,5 bardak dolmalık pirinç
1 domates
1 soğan
2 biber
2 diş sarımsak
2-3 dal maydanoz
1 kaşık biber salçası
Tuz, nane, karabiber, pul biber, kimyon
Sıvı yağ

Mumbar Dolması Nasıl Yapılır?

Mumbarlar hariç bütün malzemeleri dolma içi hazırlar gibi hazırlayın.

Temizlenmiş mumbarların içlerine biraz gevşek olacak şekilde doldurduktan sonra baş kısımlarını bağlayın.

Düdüklüye koyduğunuz sıcak suyun içinde pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber