Milföy kıtırlı ezme çorba tarifi
Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak kıtır kıtır bir lezzet…
Malzemeler
2 tane havuç
1 tane patates
1 tane soğan
1 su bardağı et suyu
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam dereotu
Su
Tuz
Kıtırı için:
3 milföy hamuru
Toz kırmızı biber
Nane
Sıvıyağ
Milföy Kıtırlı Ezme Çorba Nasıl Yapılır?
Tencereye tereyağını alın ve soğanları doğrayıp kavurun.
Havuç ve patatesi doğrayıp soğana ilave edin.
Biraz kavrulduktan sonra et suyu ve sıcak suyu ilave edip pişirin.
Çorba pişerken kıtırı için milföy hamurlarını küp küp doğrayın.
Sıvıyağ, toz kırmızı biber ve nane ile karıştırıp fırın tepsisine koyun.
190 derece fırında pişirin.
Sebzeler haşlanınca el blenderı ile parçalayın.
Biraz daha sıcak su ile kıvamına getirin.
Tuzunu ayarladıktan sonra bir kere daha kaynatın.
Servis kaselerine alıp milföy kıtırları ile servis edin.
Afiyet olsun!