Meyveli tartolet tarifi
Hafif ve lezzetli bir tat olan tartoleti çay saatlerinizde misafirlerinize ikram edebilirsiniz

Malzemeler
Hamuru için;
2 bardak un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
150 gram tereyağı
Kreması için;
2 buçuk bardak süt
2 kaşık un
1 yumurta sarısı
1,5 kaşık labne peyniri
1 tatlı kaşığı nişasta
2 kaşık toz şeker
Meyveli Tartolet Nasıl Yapılır?
Hamuru yoğurup dolapta bir saat dinlendirin.
Hamuru yarım cm kalınlığında açın.
Dilediğiniz büyüklükte daireler kesip bu daireleri kalıba yerleştirin ve tabanını çatalla delin.
180 derece önceden ısınmış fırında 20 dk kadar pişirin.
Diğer tarafta tüm malzemeleri karıştırıp çırparak kremayı hazırlayın.
Piştikten sonra labneyi ilave edip mikserle çırpın.
Fırından çıkan tartların içini kremayla doldurup üzerini meyveyle süsleyin.
Afiyet olsun!