Geri Dön

Meyveli tartolet tarifi

Hafif ve lezzetli bir tat olan tartoleti çay saatlerinizde misafirlerinize ikram edebilirsiniz

Meyveli tartolet tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için;
2 bardak un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
150 gram tereyağı

Kreması için;
2 buçuk bardak süt
2 kaşık un
1 yumurta sarısı
1,5 kaşık labne peyniri
1 tatlı kaşığı nişasta
2 kaşık toz şeker

Meyveli Tartolet Nasıl Yapılır?

Hamuru yoğurup dolapta bir saat dinlendirin.

Hamuru yarım cm kalınlığında açın.

Dilediğiniz büyüklükte daireler kesip bu daireleri kalıba yerleştirin ve tabanını çatalla delin.

180 derece önceden ısınmış fırında 20 dk kadar pişirin.

Diğer tarafta tüm malzemeleri karıştırıp çırparak kremayı hazırlayın.

Piştikten sonra labneyi ilave edip mikserle çırpın.

Fırından çıkan tartların içini kremayla doldurup üzerini meyveyle süsleyin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber