Mantı Kaç Dakikada Pişer? Dondurulmuş Mantı Kaç Dakikada Haşlanır?
Mantı, hazırlaması zahmetli olmasına rağmen oldukça fazla sevilerek tüketilmekte olan bir yemektir. Mantıyı pişirmek ise daha kolaydır. Siz de önceden hazırlayarak dondurduğunuz mantıları veya marketten hazır olarak aldığınız dondurulmuş mantıları kolaylıkla pişirebilirsiniz. Pişirme işlemine geçmeden önce ilk olarak bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Mantı kaç dakikada pişer? Dondurulmuş mantı kaç dakikada haşlanır? İşte, merak edilen tüm detayları derledik.
Mantı, küçük hamur parçalarının içerisine kıymalı bir harç koyup kapatılarak, suda haşlanması ile yapılan bir yemektir. Tek seferde hazırladığınız mantıları, dondurarak farklı zamanlarda da kullanabilirsiniz. Hazırlanan mantının doğru sürelerle pişirilmesi de lezzeti açısından oldukça önemlidir. Siz de bilgilerden yararlanarak en doğru şekilde mantınızı pişirebilirsiniz.
Mantı Kaç Dakikada Pişer?
- Mantı oldukça kolay ve hızlı bir şekilde pişer. Mantının pişmesi yaklaşık olarak 10 dakika kadar sürmektedir.
- İlk olarak derin bir tencere içerisinde su kaynatmanız gerekir.
- Kaynayan suyun içerisine mantıları dökerek, ocağın altını biraz kısmanız gerekir.
- Suyun içerisinde 8 ila 10 dakika kadar haşlanan mantıların bir tanesini deneyerek kontrol edebilirsiniz.
- Mantılar için herhangi bir süzme işlemi yapmanız gerekmez, haşlandıkları suyun içerisinde dururlar.
Dondurulmuş Mantı Kaç Dakikada Haşlanır?
- Dondurulmuş mantının pişme süresi de çok uzun olmamakla birlikte bir kaç dakika daha fazla sürmektedir.
- Dondurulmuş mantıyı yaklaşık 10- 15 dakika kaynar suyun içerisinde haşlamanız gerekir.
Mantı Nasıl Servis Edilir?
- Mantı için ilk olarak sarımsaklı yoğurt hazırlanır. İsteğe göre sarımsak tercih edilmeyebilir.
- Daha sonra bir sos tavasının içerisine tereyağ koyarak eritilir ve içerisine salça eklenir. Salça iyice kavurulur.
- Alternatif olarak tereyağ içerisine toz kırmızı biber ekleyerek de sos hazırlayabilirsiniz.
- Mantı tabağa alınır ve buharı çıktıktan sonra üzerine sırasıyla yoğurt ve hazırlanan sos dökülür.
- Son olarak mantının üzerine nane dökülür ve servis edilir.
Mantılar Haşlanırken İşinize Yarayacak Püf Noktalar
- Mantılar haşlanırken tencerenin kapağı kapatılmamalıdır.
- Mantılar suya atılmadan önce su kaynatılmalıdır.
- Mantılar bol su içerisinde birbirine değmeden haşlanmalıdır.