Mantar graten tarifi
Az malzeme ile hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tarif…
Malzemeler
Yarım paket fındık mantar
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Üzeri için:
Kaşar peynir
Mantar Graten Nasıl Yapılır?
Mantarları nemli bir bez ile silin. İsteğe göre kabuklarını soyun.
Diğer yandan bir tavaya tereyağı koyup, eritin.
Ardından mantarları ve az miktar tuz ekleyin. 4-5 dakika kavurun.
Daha sonra kavrulan mantarları güveç içine koyun.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin.
Mantar grateni önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırına verin.
Üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen mantar grateni fırından çıkartın.
Sıcak olarak servis edebilirsiniz. İsteğinize göre üzerine sumak serpebilirsiniz.