Geri Dön

Manisa kebabı tarifi

Manisa kebabını bir yiyen bir daha istiyor!

Manisa kebabı tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

750 gr. süt danası kuşbaşı et (küçük parçalar halinde doğranmış)
2 orta boy domates (veya ½ kaşık ev salçası)
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
2 orta boy kuru soğan
2 adet sivri biber, bir tutam karabiber
Bir tutam tuz

Krep hamuru için:
3 irice yumurta
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı erimiş tere yağ
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı ilave un
1 çay kaşığı tuz

Manisa Kebabı Nasıl Yapılır?

Düdüklü tencereye et, küçük doğranmış kuru soğan, sivri biber, soyulup küp şeklinde doğranmış 2 domates, tuz, karabiber, yıkanıp 2 – 3 parçaya bölünmüş mantar koyup karıştırılır.

Kapak kapatılıp ocağa koyulur. Buhar çıktıktan sonra 20 dakika pişirilir. (et yağına kalmalıdır)

Krep yapılışı:

Başka bir kapta yumurtalar, tuz, erimiş yağ, un azar azar süt koyup ezilir.

Sütün tamamı koyulup sulu bir hamur yapılır.

Küçük tava yağlanır. Bu hamurdan küçük bir kepçe alınarak tavaya yayılır, pişince ters çevrilir.

Pişen krepler tavadan alınıp yarısına 1 kaşık mantarlı kebap koyulur.

İkiye katlanır. Servis tabağına dürüm şeklinde sırt sırta yerleştirilir.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber