Makedonya (Üsküp) tatlısı kaymaçina nasıl yapılır? - Balkan tatlısı kaymaçina tarifi
Boşnak mutfağının meşhur lezzetleri saymakla bitmiyor. Özellikle balkan tatlıları arasında kaymaçina tatlısı, çok sevilen ve evde kolayca yapılabilen sütlü tatlıdır. Kuzey Makedonya (Üsküp) tatlısı olarak da bilinen kaymaçina tatlısı; süt, şeker ve yumurtadan oluşuyor. Peki, kaymaçina tatlısı nasıl yapılır? Kaymaçina tatlısının püf noktaları neler? İşte balkan tatlısı kaymaçina tarifi...

Malzemeler
-1 litre süt
-5 adet yumurta
-1,5 su bardağı şeker
-1 paket vanilya
Kaymaçina Nasıl Yapılır?
1. adım: Kaymaçina tatlısı için öncelikle yumurtayı krema gibi katı bir kıvama gelene kadar çırpın.
2. adım: Daha sonra derin bir kasede süt ve şekeri de iyice çırpın.
3. adım: Süt karışımını katılaşmış yumurtanın içine azar azar ekleyip çırpmaya devam edin.
4. adım: Son olarak vanilyayı da ekleyin ve iyice çırpın.
5. adım: Kaymaçina tatlısını cam bir fırın kabına alın ve fırın tepsisinin içine bir miktar su koyun ve cam kabı bunun içine oturtun.
6. adım: Fırını önceden 160 derecede ısıtın ve 40-60 dakika arası üzeri kızarana kadar pişirin.
7. adım: Üzeri göz göz kabarınca, piştiğini anlayacaksınız.
8. adım: Pişen kaymaçina tatlısını soğuması için ertesi güne kadar bekletin
Son adım: Kaymaçina tatlısı hazır! Mutlaka soğuk servis edin.
Kaymaçina tatlısı püf noktaları:
-Karışımı mutlaka katılaşıncaya veya boza kıvamına gelene kadar çırpın
-Vanilyayı karışıma iyice yedirin. Çünkü vanilya yumurta kokusunu bastıracaktır.
-Kaymaçina tatlısını direk fırına vermeyin. Mutlaka su dolu bir fırın kabında pişirin.
Afiyet olsun.