Geri Dön

Lohusa şerbeti nasıl yapılır?

Yenidoğan bebek için yapılan lohusa şerbeti, içerdiği baharat karışımı ile anne sütünü artırmaya yardımcı olur. Lohusa şerbeti, bağışıklığı destekler ve yeni doğum yapan anneleri daha hızlı iyileştirip güç kazanmasına yardımcı olur. Peki lohusa şerbeti nasıl yapılır? İşte lohusa şerbeti tarifi...

Lohusa şerbeti nasıl yapılır?

Lohusa şerbeti, yeni doğum yapmış anne adayları için hazırlanan geleneksel bir içecektir.
Yenidoğan bebeği ziyarete gelenlere ikram edilen lohusa şerbeti, annenin bol sıvı alması için hazırlanan aromatik ve lezzetli bir besin kaynağıdır. Özellikle içerdiği baharatlar sayesinde anne sütünü artırmaya, bağışıklık kazanmaya ve doğum yapan kişilerin daha hızlı iyileşip güç kazanmasına yardımcı olur. Peki lohusa şerbeti nasıl yapılır? İşte lohusa şerbeti nasıl yapılır, sorusunun cevabı haberimizde....

Haberin Devamı

Lohusa şerbeti nasıl yapılır?

Yeni doğan bebeği ziyarete gelenlere soğuk veya sıcak olarak servis edilen lohusa şerbetini
gelen misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Lohusa şerbetinin içindeki baharat karışımı ve şeker nedeniyle, anneye bir rahatlama hissi verdiği ve anne sütünün kalitesini artırdığı bilinmektedir. Lohusa şerbetinin ana maddesi ve renk vericisi olan lohusa şekeri, kızamık şekeri olarak biliniyor. Kızamık şekeri, baharatlarla harmanlanmış olarak satılıyor. Dilerseniz hazır harmanlanmış bu şekeri sadece suda kaynatarak hazırlayabilirsiniz. Biz sizin için hazır olmayan evde kendinizin yapabileceği lohusa şerbeti tarifi paylaşıyoruz. Peki lohusa şerbeti nasıl yapılır? İşte malzemeler...

Haberin Devamı

Lohusa şerbeti nasıl yapılır

Malzemeler:

5 litre lohusa şerbeti için;

-1 adet kare lohusa şekeri (kızamık şekeri)
-3 su bardağı toz şeker
-20 su bardağı su
-4 adet çubuk tarçın
-20-25 adet karanfil
-1 kök havlucan
-1 kök zencefil
-2 kök zerdeçal
-1 adet muskat
-Sütünüzü artırmak için birkaç adet ısırgan yaprağı

Hazırlanışı:

-Kızamık şekerini, şekeri ve 15 bardak suyu kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra 25 dakika kısık ateşte kaynatın.
-Diğer malzemeleri (havlucan, zerdeçal,zencefil, tarçın, karanfil ve muskat) ekleyin ve kısık ateşte 25-30 dakika daha kaynatın.
-Süt yapan yiyecek olarak ısırgan yaprağından da birkaç adet ekleyin. Yalnız ısırgan yaprağını uzun uzun kaynatmayın.
-Bu aşamada tadını sürekli kontrol ederek, su miktarını damak zevkinize göre arttırın.
-Şerbet soğuyunca süzerek ağzı kapalı bir şişeye alın ve ister sıcak ister soğuk servis edin.
-Lohusa şerbeti diğer birçok tatlı üründe olduğu gibi buzdolabında haftalarca taze şekilde kalabilir.

Afiyet olsun...

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber