Geri Dön

Limonlu kek tarifi

Aromasıyla damaklarınızda harika bir tat bırakacak kısa sürede hazırlayabileceğiniz limonlu kek tarifi

Limonlu kek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 yumurta
1,5 bardak şeker
1 limon kabuğu rendesi
2 kaşık limon suyu
1/2 bardak sıvıyağ
1 bardak süt
3 bardak un
Vanilya
Kabartma tozu

Limonlu Kek Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri mikserle köpürtün.

Sırayla süt, yağ ve limon suyunu ekleyip çırpmayı sürdürün.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek ilave ettikten sonra karıştırın.

Tereyağıyla yağladığınız kalıbınıza boşaltıp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.

Dinlendikten sonra kalıptan çıkartın.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber