Geri Dön

Lahana yemeği tarifi

Lahana yemeği tarifi, küçükken burun kıvırdığımız ve yemek istemediğimiz yemek tariflerinden birisi. Ancak büyüdüğümüzde sağlığımıza olan etkileri sayesinde soframızdan eksik etmek istemeyeceğimiz yiyecekler arasında yer almaya başladı. Halk arasında kapuska yemeği olarak bilinen lahana yemeği tarifini henüz bilmiyorsanız sizler için hazırlamış olduğumuz tarife göz atabilirsiniz. İşte lahana yemeği tarifi:

Lahana yemeği tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 1 kilo lahana
- 250 gr kıyma
- 3 adet kuru soğan
- 1er yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 3 adet acı biber
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- yarım su bardağı pilavlık bulgur
- Dilediğiniz miktarda zerdeçal, karabiber, tuz

Lahana Yemeği Nasıl Yapılır?

1. adım: İlk olarak 250 gr kıymayı tencerenin içerisine atın. İçerisine bir miktar sıvı yağı ekleyin.

2. adım: Sonrasında 3 adet soğanı küp şeklinde doğrayıp kıymayla beraber iyice kavurun.

3. adım: Biber yemek kaşığı domates ve biber salçası ekleyip, kıymayla beraber iyice harmanlayın.

4. adım: İçerisine acı biberleri de ekleyip az bir miktar su ekleyip karışmasını sağlayın.

5. adım: sonrasında içerisine lahanaları ilave edip iyice karışmasını sağlayın. Üzerini geçecek kadar su ilave ettikten sonra haşlanmış nohudu ve bulguru da ilave edip 40 dk pişirmeye bırakın.

Lahana yemeğini kışın sofralarınızdan neden eksik etmemeniz gerektiğini henüz bilmiyorsanız madde madde sıralamış olduğumuz lahananın faydalarına bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Lahananın faydaları

1- Çiğ olarak salatasını yapıp tüketmek ya da suyunu içmek özellikle idrar söktürücü, toksin atıcı özelliğinden faydalanmayı en üst düzeye çıkarıyor. Haftada iki gün yapraklarını sıcak suda haşlayarak suyunu içmek toksin atmada faydalı.

2- Kükürt içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hastalıklara karşı koruyor, iyileşme süresini hızlandırıyor. Yine içeriğindeki kükürt sayesinde gastrit ve ülsere karşı da koruyor, hazmı kolaylaştırıyor.

3- Lahananın içerdiği A ve E vitaminleri ve ayrıca bol miktardaki potasyum lahanayı cilt sağlığı açısından takviye eder. Ayrıca bu uygulamalar ve düzenli lahana tüketimi akneyi önler, çünkü lahana akneye iyi gelen kükürt açısından da zengindir.

4- Bir fincan pişirilmiş lahana 33 kalori içermektedir. Özellikle lahana çorbası diyeti kilo vermeyi kolaylaştırır. Bağırsakların hareketini arttırdığı için ayrıca daha kolay dışkı atmayı sağlar. Ayrıca kabızlık sorunlarını giderir.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber