Kuşburnu marmeladı tarifi
Her derde deva kuşburnu marmeladı nasıl yapılır sorusu internette en çok aranan tarifler arasında yerini aldı. Sağlık açısından birçok faydası bulunan kuşburnu marmeladı nasıl yapılır sorusunun cevabı aslında oldukça basit. Sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz kuşburnu marmeladı nasıl yapılır sorusunun cevapları haberimizin detaylarında…
Malzemeler
- 2 su bardağı kuşburnu.
- 1 su bardağı kuru üzüm.
- 4 su bardağına yakın su.
- 2,3 damla limon suyu
Kuşburnu Marmeladı Nasıl Yapılır?
1. Adım: Kuşburnunun sap kısımlarını temizleyelim güzelce yıkayalım ve tencereye su üzüm kuşburnunu koyalım.
2. Adım: Kuşburnu ve üzüm iyice yumuşayana kadar pişirelim. Su yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz.
3. Adım: Daha sonra tencerenin dibinde biraz su kalınca ince delikli süzgece koyalım ve elimizle iyice ezelim kuşburnunun içinde küçük dikenler var eldiven giyerek ovabilirsiniz.
4. adım: İyice ezdikten sonra süzgeçten de geçirelim ve limon suyunu da ekleyerek tencerede altı kısık ateşte biraz koyulaşana kadar karıştırarak 3-4 dakika daha pişirelim ve ocaktan alalım.
Kuşburnu marmeladı nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrendiğimize göre kuşburnu marmeladının faydalarını açıklayabiliriz.
- Kuşburnu içerisinde bol miktarda C vitamini bulundurur. Dolayısıyla şekersiz bir şekilde pişen kuşburnu marmeladı sağlık açısından oldukça faydalıdır. Zengin C vitamini içeriği sayesinde bağışıklığı güçlendirerek hastalıklardan korur.
- Vücuttaki yorgunluk ve bitkinliği engeller.
- Kuşburnu marmeladı selülit oluşumunu engeller.
- Kan şekerini düşürerek şeker hastalığına faydalıdır.
- Böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir. Ayrıca kuşburnu marmeladı faydaları sayesinde idrar söktürücüdür.
- Eklem kireçlenmesi ve romatizma ağrılarının giderilmesinde şifalıdır.