Kuru incir reçeli nasıl yapılır?
Antalya ve Adana şehrinde çok yapılan kuru incir reçeli tarifini sizinle paylaşıyoruz. Son derece sağlıklı ve sindirimi kolaylaştıran incir, bağırsakların da düzenli çalışmasını sağlar. Üstelik dalından toplanmış incire ihtiyaç duymadan, bu kuru incir reçelini kolaylıkla yapabilirsiniz. Peki, kuru incir reçeli nasıl yapılır?
Artık taze incire ihtiyacınız kalmadan da kuru incir ile mükkemel bir reçel hazırlayabilirsiniz. Bahar aylarınız gelmesiyle kahvaltı sofralarında, farklı lezzette reçel görmek isteyenlerin ilk tercihi kuru incir reçeli olacaktır. Özellikle Antalya ve Adana şehrinin gözdesi olan kuru incir reçelinizi, tüm hamur işi tariflerinizde de kullanabilirsiniz. Son derece sağlıklı ve besleyici bir meyve olan kuru incir sindirimi kolaylaştırarak bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Yüksek orandaki protein, vitamin ve mineral içeriği ile hücrelerin yenilenmesini sağlayarak birçok hastalıktan korur. Peki, kuru incir reçeli nasıl yapılır? İşte tarifi...
Malzemeler:
-1,5 kilo kuru incir
-1 kilo toz şeker
-2,5 litre içme suyu
-1 çay kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı toz limon tuzu
Kuru incir reçeli nasıl yapılır?
Birinci adım: İncirleri 3-4 defa soğuk su ile iyice yıkayın.
İkinci adım:Bir süzgece alarak iyice suyunun süzülmesi için bekletin.
Üçüncü adım: İncirlerin saplarını kesin, keskin bir bıçakla küçük parçalar halinde doğrayın.
Dördüncü adım: Reçel tenceresine su ve şekeri koyup orta ateşte kaynamasını bekleyin.
Beşinci adım: Şerbet kaynayınca incirleri de tencereye alın.
Altıncı adım: Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kısın.
Yedinci adım: Reçel kıvamını alınca reçele parlaklık vermesi için 1 çay kaşığı tereyağını ekleyin.
Sekizinci adım: Limon tuzunu da koyup bir taşım daha kaynatın.
Dokuzuncu adım: Sıcakken kavanozlara boşaltın kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirip 1 gece bekletin.
Afiyet olsun.