Konservede yaprak sarması tarifi
Sevilen lezzetlerden biri olan yaprak sarmasının konservesini hazırlayarak kışa hazırlık yapabilirsiniz

Malzemeler
Asma yaprağı
Pirinç
Kuru soğan
Kimyon
Karabiber
Tuz
Limon
Salça
Kekik
Nane
Sıvı yağ
Kaynar su
Konservede Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?
Asma yapraklarını ayıklayın ve haşlayın.
İç harcı için pirinçleri ayıklayıp yıkayın.
Derin bir tencere içinde bol kuru soğanı yağ ile kavurun.
Salça ilave edip karıştırın.
Pirinçleri ilave edin ve baharatları da ilave ettikten sonra limonu sıkın ve karıştırıp ocaktan alın.
Bütün yaprakları sardıktan sonra kavanoza yerleştirin.
Sarmaları yerleştirdiğiniz konserveleri çok geniş bir tencereye su koyup 45 dakika kaynatın.
Ağızları ters olacak şekilde serin ve güneş almayan bir yere dizin.
İstediğiniz zamanda konservenin ağzını açıp yaprakları tencereye dizip 1 çay bardağı su ve göz kararı yağda
Orta ateşte 5 dakika kaynatın.
Afiyet olsun.