Geri Dön

Kızarmış çikolatalı muz tarifi

Değişik ve pratik bir tatlı tarifi arıyorsanız kızarmış çikolatalı muz tam size göre! Lezzetli ve sağlıklı bu tatlı için yalnızca 10 dakika ayırın.

Kızarmış çikolatalı muz tarifi
  • Fırında
  • 1 Kişilik
  • 10 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 1 adet muz (soyulmuş)
- 2 yemek kaşığı yumuşak eriyen şeker
- 2 yemek kaşığı çikolata parçacığı
- 2 yemek kaşığı mısır gevreği

Kızarmış Çikolatalı Muz Nasıl Yapılır?

- Fırınınızı önceden orta derece ateşte ısıtın.

- Soymuş olduğunu muzu ortadan dik bir şekilde kayık olacak şekilde kesin. Muzu alüminyum folyo üzerine yerleştirin.

- Kesmiş olduğunuz yerden şekerleri ve çikolata parçacıkları muzun içine yerleştirin.

- Muzu folyoyla kaplayıp 5-6 dakika kadar fırında pişirin.

- Muzu fırından çıkardıktan sonra üzerine mısır gevrekleri serpiştirin. Biraz soğumaya bıraktıktan sonra kaşıkla rahatlıkla yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun! 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber