Kestaneli kek tarifi
Kestaneli kek tarifini denediniz mi?
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı şeker
1 kâse kestane şekeri
Kabartma tozu
Vanilya
2.5 su bardağı un
Kestaneli Kek Nasıl Yapılır?
Kek karıştırma kabınıza, ilk olarak yumurtayı koyun ve iyice köpük olana kadar çırpın. Ardından şekeri katarak, şeker ile beraber yumurtayı çok iyi çırpın.
Çünkü en önemlisi kek yaparken, yumurta ve şekerin çok iyi çırpılmasıdır. Kek yaparken temel amaç, her malzemeyi tek tek eklemek ve ardından mikser yardımı ile karıştırmaktır.
Şeker ve yumurta iyice karıştırıldıktan sonra, vanilyayı da katıp tekrar karıştıralım. Sıvı yağı ekleyip, karıştırmaya devam edelim. Daha sonra da unu eleyerek koyalım.
Kek hamuru, sert olmayacak şekilde unu ayarlayalım. Şeker de hangi bardağı ölçü olarak kullandıysak, diğer malzemelerde de aynı bardağı ölçü olarak kullanmalıyız. Un ile beraber kabartma tozunu da ekleyip, karıştırmaya devam edelim.
Kek kalıbını yağlayalım ve hafi de un dökerek, kek kalıbının her tarafının unlanmasını sağlayalım. Amaç, kekin daha kolay çıkmasıdır.
Kek hamurunun yarısını, kek kalıbına boşaltalım ve üzerine kırdığımız kestane şekerlerini koyalım.
Daha sonra da kalan kek hamurunu üzerine dökelim. Ve fırına vermeden önce, içerisindeki hava kabarcıkları gitsin, her tarafı eşit kabarsın diye de, kek kalıbını tezgaha hafif vuralım. Üzerinde hava kabarcığı olmazsa daha güzel kabarır.
180 derece ısınmış fırında, yaklaşık 40 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Superanne.org