Geri Dön

Kereviz çorbası tarifi

Sağlıklı bir yılbaşı yemeğine sebzeli başlangıç: Düdüklüde rokforlu kereviz çorbası tarifi

Kereviz çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

2-3 sap kereviz
4 1/2 bardak et suyu
2 kaşık tereyağı
1 kaşık un
30-60 gram rokfor peyniri
Tuz
Pul biber

Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

Kerevizleri soyup düdüklüye küp küp doğrayın.

Et suyunu ilave ettikten sonra kapağı kapatın ve 11 dakika pişirin.

Buharı alınca tencereyi açıp blenderdan geçirin.

Bir tencerede tereyağını eritip unla karıştırın.

2 dakika kavurduktan sonra yavaş yavaş unlu karışımı çorbaya ekleyin.

Orta ateşte karıştırarak 5 dakika yavaş yavaş kaynatın.

Altını kısın ve peyniri ekleyin, karıştırmaya devam edin.

Tuz ve biberini de atınca çorbanız servise hazır.

Afiyet olsun

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber