Geri Dön

Kayseri lezzeti pırtımpırt yemeği tarifi

Kayseri’nin Develi ilçesine ait bir ev yemeği olan pırtımpırt yemeği internette birçok insan tarafından aranıyor. Taze asma yapraklarının parçalanıp (pırtılıp) tencerede pişirilmesiyle ortaya çıkan hafif ekşili tat olan pırtımpırt, farklı yörelerde lezzetler sevenler için vazgeçilmez bir yemek olacaktır. Peki, pırtımpırt yemeği nasıl yapılır? İşte pırtımpırt yemeği tarifi...

Kayseri lezzeti pırtımpırt yemeği tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

-500 gram doğranmış ve kurutulmuş asma yaprağı
-1 kilo büyük doğranmış parça et
-Yarım su bardağı haşlanmış fasulye
-Yarım su bardağı haşlanmış nohut
-Yarım su bardağı haşlanmış soyulmuş buğday
-3 yemek kaşığı salça
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-2 yemek kaşığı tereyağı
-2 büyük kuru soğan
-Tuz, karabiber, istenilen baharat.

Pırtımpırt Yemeği Nasıl Yapılır?

-Öncelikle yağda soğanı pembeleşinceye kadar kavurun ve salça ekleyin.

-Üzerine önceden düdüklü tencerede pişirdiğiniz parça etler ekleyin.

-Daha sonra yıkadığınız ve süzdürdüğünüz yapraklar ilave edilir. Fasulye, nohut ve buğdayı da eklendikten sonra göz kararı sıcak su konulur.

-Tuz ve baharat ekleyerek yine düdüklü tencerede yarım saat kısık ateşte pişirilir.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber