Geri Dön

Kayseri cıvıklı pide tarifi

Kayseri cıvıklı pidesi tarifi ve malzemeleri vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. MasterChef yarışmasında bu akşam takımlar arası gerçekleştirilecek olan düelloda birçok yöreye ait pideler yapılacak. Yapılacak olan Pidelerden bir tanesi de Kayseri Develi ilçesine ait bir lezzet olan cıvıklı pide olacak. Peki Kayseri cıvıklı pide tarifi ve malzemeleri nelerdir? İşte kolay cıvıklı pide tarifi...

Kayseri cıvıklı pide tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

(6 adet için)
700 gr kuzu boşluğu ve dana yağsız kol
2 orta boy çok ufak doğranmış kuru soğan
5-6 adet sivri biber incecik doğranacak
4-5 adet çekirdeği çıkarılmış domates
Tuz (2 çay kaşığı)

Pide hamuru için;
4, 5 su bardağı un
1 su bardağı + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık su
30 gr yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz

Kayseri Cıvıklı Pide Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamuru mayalayalım maya, ılık su ve şekeri yoğurma kabına alalım.

Mayanın kabarmasını bekleyelim daha sonra unu tuzu ekleyip hafif ele yapışı bir hamur elde edip üzerini kapatıp yaklaşık bir saat iki katına çıkana kadar üstü kapalı bekletelim.

Bu arada eti için gerekli olan ve ince ince doğranan yeşil biber, domates ve kuru soğanı et ile karıştırıp harmanlayalım. Hamur mayalanınca 6 adet beze yapalım.

Her beze için merdane yardımı ile açıp pide şeklini verelim. Mümkün olduğunca ince açılacak. Fırını alt -üst ayarda yarım saat çalıştıralım.

Çalıştırmadan önce içine bir kaba sıcak su koyalım.

Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serip açtığımız hamuru (içine 3 adet sığıyor) yerleştirip kıymalı harcımızı yerleştirelim.

Fırın yarım saat sonunda dereceyi 200’e düşürün yine sadece alt üst konumda açık şekilde 15 dakika pişirin.

Süre sonunda pidenin altları pişmez ise bir beş dakika fırının bu sefer sadece alt açık olacak şekilde pişirin. Sıcakken dilimleyin maydanoz ve közlenmiş biber ile servis yapın. Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber