Kalburabastı Tarifi
Şerbetli tatlıların en lezzetlilerinden kalburabastı tatlısını evde yapmaya ne dersiniz? İşte misafirlerinize de ikram edebileceğiniz kalburabastı tatlısının tarifi...
Malzemeler
Hamuru için;
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiğine kadar un
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon
Hamurun içi için;
Ceviz içi
Kalburabastı Nasıl Yapılır?
Kalburabastı, yapımı zor gibi görünse de doğru malzemeler ve elinizin alışmasıyla kolayca yapabileceğiniz tatlılardan. Peki kalburabastı tatlısı nasıl yapılır? İşte kalburabastı tatlısı tarifi...
1. adım: Şerbetimizi 10 dakika kaynatıp 4-5 damla limon sıkıyoruz, 5 dakika sonra altını kapatıyoruz.
2. adım: Daha sonra şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz. Hamur malzemelerinin hepsini bir kaba koyup, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
3. adım: Şeklimizi verebilmek için hamurdan bir parça koparıp rendeye yayıyoruz ve arasına ceviz koyup hamurumuzu kapatıyoruz.
4. adım: Ardından yağlanmış tepsimize dizip, 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp şerbetimizi üzerine döküyoruz.
5. adım: Şerbetimizi 10 dakika kaynatıp 4-5 damla limon sıkıyoruz, 5 dakika sonra altını kapatıyoruz.
6. adım: Daha sonra şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz. Hamur malzemelerinin hepsini bir kaba koyup, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
7. adım: Şeklimizi verebilmek için hamurdan bir parça koparıp rendeye yayıyoruz ve arasına ceviz koyup hamurumuzu kapatıyoruz.
Son adım: Ardından yağlanmış tepsimize dizip, 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp şerbetimizi üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun.