Kabak çorbası tarifi
Bal kabağı ile hazırlayabileceğiniz lezzetli ve besleyici bir çorba tarifi...

Malzemeler
- 1 kg balkabağı
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 orta boy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 kutu krema
Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?
1. Adım
Orta ateşte bir tencerede tereyağını eritin. Soğan ve sarımsakları yumuşayıncaya kadar sık sık karıştırarak yaklaşık 5 dak pişirin. Baharatları ekleyin ve bir dakika daha karıştırın.
2. Adım
Kabakları ilave edip suyunu da ayarlayın ve 10-15 dak daha pişirin.
3. Adım
Piştikten sonra bir blender yardımıyla pürüzsüz olana kadar karıştırın.
4. Adım
Kısık ateşe koyup sütünü ve kremasını ekleyin. Tuzunu da ayarlayıp servis yapın.