Geri Dön

İzmir lokma tarifi

Arapça bir ağız, bir yudum, bir parça yemek anlamından gelen lokma tatlısı Osmanlı Sarayı'ndan bu zamana mutfaklarımızı süslüyor. Peki İzmir lokma tatlısı nasıl yapılıyor? İşte en pratik İzmir lokması tarifi...

İzmir lokma tarifi
  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 50 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

6 su bardağı un
4 su bardağı su
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
bir tutam tuz

Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
birkaç damla limon suyu

İzmir Lokma Nasıl Yapılır?

Şerbeti için bir tencereye şeker, su ve limonu alın ve kaynatmaya başlayın. Kıvamı çok koyulaşmadan ocaktan alıp soğuması için kenarda bekletin.

Lokma hamurunu yapmak için, bütün malzemeleri bir kaba alıp mikserle iyice çırpın. Hamur kıvamı kek kıvamı gibi olmalıdır. 1 saat kadar hamurun mayalanması için bekletin.

Tencereye yağ ekleyip kızdırın.

Lokma hamurundan küçük küçük parçalar alıp kızgın yağa atın.

Kızaran hamurları sık sık karıştırın.

Kızaran lokmaları yağdan alıp soğuk şerbete atın ve şerbetin içinde birkaç dakika bekletin.

Lokma tatlınız servise hazır.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber