Geri Dön

İncir reçeli tarifi

Hem görünüş açısından hem de sağlığımıza olan faydaları açısından incir faydalı olan meyvelerimizden bir tanesidir. İncir taze olarak tüketilmenin yanı sıra kuru olarak da tüketilebilir. Aynı zamanda incirden incir reçeli de yapılabilir. İncir reçeli tarifi nedir, incir reçeli nasıl yapılır diye araştırmaya başladıysanız size verdiğimiz tarifi uygulayabilirsiniz.

İncir reçeli tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım kilo taze beyaz veya siyah incir
450 gr toz şeker
1 çay kaşığı kadar tereyağı
Yarım fincan su
Çeyrek limonun suyu

İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

İlk olarak işleme incirlerin sap kısımlarını kesmekle başlamanız gerekir. Sap kısımlarını incirin süt geldiği kısma kadar kesmeniz gerekir. İncirleri, iyice yıkayıp suda bir süre beklettikten sonra suyun sonra süzgeç yardımıyla süzün. Süzmüş olduğunuz incirleri, geniş bir tencerenin içerisine alın. Daha sonra tencerenin içerisinde incirleri birbirlerine yapışmayacak şekilde dizin.

İncirlerin üzerine toz şekeri ve suyu ilave edin. İncir reçelinizi ocağınızın üzerinde kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Not: İncirlerin zedelenmemesi için kesinlikle karıştırmamanızı öneriyoruz.
İncir reçeliniz kaynamaya başladığında verdiğimiz ölçü doğrultusunda içerisine tereyağı ilave edin.

Reçel kaynadıktan sonra içerisine çeyrek limonun suyunu da ilave edip 5 dk kaynatın.
Taze incirlerden yapılmış incir reçeliniz soğumaya başladığında kavanozlara alıp dolabınıza yerleştirebilirsiniz.

İncirin sağlığımıza olan faydaları…

Vitamin deposu

Zengin bir C vitamini kaynağı olan incir, aynı şekilde fazla miktarda B3, B6, B2 ve K vitamini içermektedir.

Mide hastalıklarına iyi geliyor

İçeriğinde çok az yağ barındırmasından dolayı mide hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.

Kalp hastalarına öneriliyor

İncirin içerisinde bulunan yüksek miktarda lif kalp sağlığı açısından oldukça faydalıdır.

Diyet yapanlara günde 5 tane öneriliyor

Tüm bunların yanında incirin içerisinde çok az kalori olmasından dolayı diyet yapanlara günde en az 5 tane tüketilmesi önerilir. Diyet yapanlara incir tüketiminin önerilmesinin en önemli nedeni kalori miktarının az olması ve metabolizma hızını en az iki katı hızlandırmasından kaynaklanmaktadır.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber