Hingel mantısı nasıl yapılır?
Her yörede farklı isimlerle bilinen hingel; metez ve çerkez mantısı olarak da karşımıza çıkıyor. Mantıyı çok sevenler, bu tarife bayılacak. Peki, evde kolayca hingel mantısı nasıl yapılır? İşte hingel mantısı tarifi...
Her yörede farklı isimlerle anılan hingel, bir mantı çeşididir. Özellikle, Erzum yöresine ait olduğu bilinen hingel, Sivasta da çok yapılmaktadır. Daha çok metez ve çerkez mantısı olarak bilinen hingel mantısı, diğer mantılara göre daha büyük oranda yapılmaktadır. Hingel mantısını isterseniz patatesli ya da sade yapabilirsiniz. Biz bu tarifimizde sizin için kıymalı versiyonunu paylaştık. Kolayca şekil verebileceğiniz ve evdeki malzemeleriniz ile hemen hazırlayabileceğiniz hingel mantısı için malzemeleri paylaşıyoruz.
Hingel mantısı
Farklı yörelerin mantılarını sevenler için hingel mantısı tarifini paylaşıyoruz. Hingel mantısını evinizde yapmak oldukça basit. İşte malzemeler...
Malzemeler;
-2 su bardağı su
-3 yumurta
-1,5 tatlı kaşığı tuz
-5-6 su bardağı kadar un (Sert bir hamur haline gelenine kadar un ekleyin.)
İç harcı için;
-Yarım kilo kıyma
-2 tane ince doğranmış soğan
-Bir tutam maydanoz
-Tuz
-Karabiber
-Pul biber
Nasıl yapılır?
-Hamuru için tüm malzemeyi sert bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
-Üzerine nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlenlenmeye bırakın.
-iç malzemesi için tüm malzemeleyi rondoda çekin.
-Daha sonra yarım saat dinlendirdiğiniz hamuru oklava yardımı ile açın.
-Su bardağı ile yuvarlak şekillerde kesin.
-Elinize alıp ortasına 1 yemek kaşığı hazırladığınız iç harçtan koyup, iki parmağınızı kullanarak sağ ve sol kenarlarından
kıvırın.
-Dilerseniz poğaça gibi kapatabilir ya da kare kesip üçken şekil verebilirsiniz.
-Daha sonra tuzlu suda haşlayın.
-Sarmısaklı yoğurtla ve tereyağlı sos ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.