Havuç sufle tarifi
Havuçla hazırlanacak enfes bir sufle tarifi...
Malzemeler
- 1 kg havuç
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
- 1 su bardağı kaşar peynir rendesi
- 1 adet küçük soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet yumurta
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Havuç Sufle Nasıl Yapılır?
1. Adım: Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısınmaya bırakın.
2. Adım: Orta boy bir tencereye havuçları alın ve üzerini geçecek kadar su doldurup, tuzunu da atıp kaynamaya bırakın.
3. Adım: Yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra süzüp blender ile püre haline gelene kadar karıştırın.
4. Adım: Büyük bir kaba havuç püresini alın, üzerine küp şeklinde doğranmış soğanı, ekmek kırıntısını, sütünü, peynir rendesini ve baharatlarını koyup iyice karıştırın.
5. Adım: Ayrı bir kapta yumurtaları iyice çırpın ve havuç karışımına ekleyin.
6. Adım: Yağlanmış fırın kabına hazırladığınız karışımı döküp fırına verin. Yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Bitarifimvar.com