Haşhaşlı revani tarifi
Bu revani bir başka. Misafirlerinizi etkileyebileceğiniz lezzette ve istediğiniz zaman yapabileceğiniz pratiklikte bir tatlı: Haşhaşlı revani tarifi...
![Haşhaşlı revani tarifi](https://image.milimaj.com/i/milliyet/75/0x410/5c8de59a45d2a05010dc3bea.jpg)
Malzemeler
3 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
1 bardak haşhaş tohumu
1 bardak irmik
1,5 bardak un
1 kabartma tozu
1 vanilya
Şerbeti için:
1,5 bardak şeker
1,5 bardak su
Üzerine:
1 paket krem şanti
1 bardak süt
Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?
Şerbeti için bir tencereye şeker ve suyu alıp kaynatın.
Şerbetiniz kaynarken kekinizi hazırlayın. Yumurta ve şekeri köpürtün.
Diğer malzemeleri de ekleyip iyice çırpın. Yağladığınız fırın tepsisine döküp 170 derecede önceden ısıttığınız fırında 45 dakika pişirin.
Krem şantiyi de hazırlayıp dolapta soğumaya bırakın. Kekiniz piştikten sonra soğumaya bırakın. Yeterince soğuyunca şerbetini döküp krem şantiyle süsleyin.
Afiyet olsun!