Hardal çorbası tarifi
Hazırlanışı pratik, tadıyla farklı bir lezzet kapısı aralayan hardal çorbası bu kış mutfağınızın en özel tariflerinden biri olacak. Çorba yapmak için mutfakta usta olmak gerekmese de hardal tadının belirgin bir şekilde kendini hissettirdiği bu özel çorbayla yıldızlı şef olacağınız garanti. Ünlü şef Murat Bozok, hardal çorbası bu kışın Oscar adayı diyor.
Malzemeler
100 gr tereyağı
60 gr un
50 gr taneli hardal
10 gr dijon hardal
1 lt tavuk suyu
100 ml krema
Tuz, karabiber
Hardal Çorbası Nasıl Yapılır?
Bir tencere içerisinde tereyağı eritin, unu ilave edin ve yaklaşık beş dakika orta ateşte kavurun.
Un ve yağ karışımı içerisine hardalı ilave edin.
Sonrasında bir çırpma teli kullanarak tavuk suyunu ve kremayı ekleyin.
Çorbanız kaynayıp kıvam aldıktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Sunum
Eğer elinizde var ise, çorbanızın üzerine birkaç tane hardal tohumu ilave ederek servis edin.