Hangi makarnayla hangi sos kullanılmalı?
Makarna hem pratik hem de ekonomik olması sebebiyle hemen her yetenekteki aşçı tarafından tercih edilmektedir.
Makarna hem pratik hem de ekonomik olması sebebiyle hemen her yetenekteki aşçı tarafından tercih edilmektedir.
Haberin Devamı
Makarna konusunda öğrenci evlerinin durumu da malum. Fakat makarnayı sade ya da yoğurtlu tüketmek zorunda değilsiniz. Kullanacağınız soslarla onlarca farklı makarna yapabilmeniz mümkün. Peynirli, kıymalı, yoğurtlu, sebzeli, mantarlı soslar makarnanıza lezzet katacak.
Hangi makarnayla hangi sosu iyi gider?
- İnce çubuk makarnalarda (spagetti ve linguini) deniz ürünleri ve ince kıvamlı soslar.
- Geniş çubuk makarnalarda (pappardelle), karides soslu, somonlu, kremalı, deniz ürünlü soslar.
- Burgu makarnalarda (rotini) bol sulu ve sebzeli soslar.
- Eriştelerde (tagliatelle) peynir, yumurta ve krema bazlı yoğun kıvamlı soslar.
- Düdük makarnalarda (penne) ton balığı, somon, deniz ürünleriyle yapılan soslar. Ayrıca fesleğenli, domatesli ve parmesan peynirli soslar.
- Lazanyada beşamel sos ideal.
- Fiyonk makarnalarda (farfalle) krema bazlı soslar.
- Deniz kabuğu şeklindeki makarnalarda (conchiglie) et sosları.
Anavatanı İtalya’da makarna sosları kendine has bir yemek kültürü oluşturmuştur.