Güney Kore'nin sokak pankeki: Hotteok (Hodduk)
Güney Kore'nin sokak lezzetlerinden, evlere taşınan meşhur pankeki Hotteok (Hodduk)'u sizinle paylaşıyoruz. Evinizde kolayca yapabileceğiniz bu mükemmel lezzeti mutlaka deneyin! İşte Hotteok tarifi...
Gülşah Karaman
Hotteok dolu bir Kore gözleme türüdür; Güney Kore'de popüler bir sokak yemeğidir. Özellikle kış aylarında çok sık tüketilir. Sokak yiyeceği denmesindeki ana sebep diğer Kore yemekleri gibi yapılışının zahmetli olmaması nedeniyle, küçük kafelerin menülerinde rahatça yer alabilmesi ve insanların lezzetinden dolayı çok sık tercih etmesidir. Evinizde de kolayca yapabileceğiniz bu lezzetin tarifini sizinle paylaştık.
Malzemeler:
-1 su bardağı ılık su
-1 çay kaşığı kuru veya yaş maya
-2 çay kaşığı kaşığı şeker
-Yarım çay kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı sıvı yağ
-2 su bardağı un
İç malzemesi:
-1/4 su bardağı esmer şeker
-1 çay kaşığı kaşığı tarçın
-1-2 yemek kaşığı öğütülmüş ceviz, badem veya fındık (hepsini de karıştırabilirsiniz)
Püf noktası: Maya için kullanacağınız suyun çok sıcak olmaması gerekiyor.
Mutlaka ılık olması gerekiyor.
Nasıl yapılır?
-Isıttığınız 1 su bardağı suyun içerisine mayayı ve şekeri ekleyin, karıştırın.
-Karıştırdıktan sonra 5 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin. Yani mayanız köpükleşmeye başlamışsa, olmuştur demektir.
-Bu noktada içerisine 1 yemek kaşığı sıvı yağını ekleyin ve karıştırın.
-Başka bir kap içerisine unu alın ve üzerine 1 çay kaşığı tuz ekleyin, karıştırmaya devam edin.
-Ununuzun ortasını açın ve yaptığınız mayalı karışımı dökün.
-Daha sonra tahta kaşık yardımıyla hamurunuzu karıştırın.
-Unu koyarken yavaş yavaş eklemeniz büyük önem taşıyor ve hamurunuzun mutlaka ele yapışkan bir kıvam olması gerekiyor.
-Üzerini bir streç film ile kapatın ve oda sıcaklığında 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
-Mayalanma süresi sonunda hamurun ortasına bastırın ve havasını alın.
-Tekrar üzeini streç filmle kapatarak bu sefer 15 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
-Bu sırada iç malzemesini hazırlayabilirsiniz.
-Tarçın, esmekr şeker ve kullanacağınız kuru yemişi bir kabın içerisine ekleyip karıştırın.
-Mayalanan hamurunuzu tahta kaşık yardımıyla karıştırıp yeniden havasını alın.
-Öncelikle pişiriceğiniz kabı sıvı yağ ile yağlayın.
-Daha sonra elinize yapışmaması için elinizi de yağlayarak hamuru, avucunuzun içinde açmaya başlayın.
-İçerisine yaptığınız şekerli karışımı ekleyin ve hamurunuzu kenarlarından birleştirerek bohça şeklinde kapatın.
-Kızgın yağda, ocağın altını kısarak, birleştirdiğiniz kısım alta gelecek şekilde pankeklerinizi kızartmaya başlayın.
-Kızaran pankeklerinizi bir servis tabağına alın.
Not: Dilerseniz içerisine şekerli karışım yerine, dil peyniri, kaşar veya çikolata kreması da koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.