Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi
Gerçek tavuk etiyle hazırlanan ancak tavuk tadının çok hafif anlaşıldığı tavuk göğsü tatlısına herkes bayılıyor! Peki, gerçek tavuk göğsü nasıl yapılır? Gerçek tavuk göğsü tarifi...
Malzemeler
1 litre süt
2 kaşık pirinç unu
2 kaşık buğday nişantası
1 bardak şeker
1 adet tavuğun göğsü
2 adet damla sakızı
1 kaşık tereyağı
1 paket vanilya
Gerçek Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?
Tavuk göğsü sütlü tatlılar arasında çok sevilen lezzetlerden biri. Ancak yalancı ve gerçek tavuk göğsü olarak iki şekilde yapılıyor. Biz de sizin için gerçek tavuk göğsü tarifini paylaşıyoruz. Tavuk etiyle hazırlanan ancak tavuk tadının çok hafif anlaşıldığı bu tatlı sizi korkutmasın. Peki, gerçek tavuk göğsü nasıl yapılır? İşte gerçek tavuk göğsü tarifi...
1. adım: Tavuğun göğsünü haşlayın ve soğuduktan sonra çok ince bir şekilde didikleyin. Bir kase suyun içerine koyun ve suyunu sık sık değiştirerek hem tavuğun ayrılmasını hem de tadını kaybetmesini sağlayın.
2. adım: 1 tencerede pirinç unu, nişastayı, şekeri, vanilyayı ve damla sakızlarını koyup karıştırın. Sütü ekleyip çırparak karıştırın.
3. adım: Karışımı ocağa koyup çırparak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
4. adım: Ocaktan alıp mikser ile 5 dakika kadar çırpın.
5. adım: Tavuk eklerinin iyice suyunu sıktıktan sonra içerisine ekleyin ve karıştırın.
6. adım: Karışımı geniş bir cam tepsiye döküp soğumasını bekleyin.
Son adım: Tarçın serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun