Gazpacho Tarifi
İspanya'nın Güney Bölgesi'nde sıklıkla yapılan ve dünyaca kabul görmüş soğuk İspanyol çorbası gazpacho tarifini sizinle paylaşıyoruz. Gazpacho, çiğ sebzelerden yapılan ve ana malzemesi domates olan bir çorba çeşididir. Özellikle sıcak günlerde ferahlamak ve serinlemek için çok tüketilir. Siz de evinizde paylaştığımız kolay tarif ile gazpacho hazırlayabilirsiniz. Peki, gazpacho nasıl yapılır? İşte soğuk İspanyol çorbası gazpacho tarifi...

Malzemeler
3 adet iri pembe domates
2 diş sarımsak
1 adet ufak salatalık
1 adet ufak soğan ⠀⠀
1 adet dolmalık biber⠀
Yarım kırmızı kapya biber⠀
Dilediğiniz miktarda reyhan, maydanoz, dereotu⠀
Yarım dilim ekmek⠀
Zeytinyağı
Balzamik sirke
Tuz ve karabiber
Dilerseniz 1 yemek kaşığı mayonez ⠀
Süslemek için:
Fesleğen
Gazpacho Nasıl Yapılır?
Gazpacho nasıl yapılır?
1. adım: Öncelikle bütün malzemelerin kabuklarını soyun ve doğrayın.
2. adım: Daha sonra blendera koyun ve hepsini karıştırın.
3. adım: Son olarak içerisine dilediğiniz miktarda zeytinyağı ve sirke ekleyin.
4. adım: Dilerseniz 1 yemek kaşığı mayonez de ekleyebilirsiniz. Çorbayı iyice karıştırın ve büyük bir kaseye alın.
5. adım: Diğer yandan ekmekleri ufak ufak doğrayın ve tavada zeytinyağı ile birlikte kızartın.
Son adım: Soğuk çorbanızın üzerine kızarmış ekmekleri ve fesleğeni ilave edip servis edin.
Gazpacho çorbanız hazır! Afiyet olsun.