Geri Dön

Fincanda kadayıf tarifi

Hem göze hem damağa hitap eden, çıtır çıtır, tatlı mı tatlı fincanda kadayıf tarifi...

Fincanda kadayıf tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım kilo kadayıf
Ceviz içi
3 bardak şeker
3 bardak su
Yarım limon suyu

Fincanda Kadayıf Nasıl Yapılır?

Su ve şekeri bir tencerede 5-10 dakika kaynatın.

Limon suyunu da ekledikten sonra şerbeti soğumasını için kenara alın.

Fincanınıza bir miktar kadayıf koyup parmağınızla ortasına çukur açın.

Ceviz içinden koyup üzerini kadayıfla kapattıktan sonra hafifçe bastırın.

Yağlanmış tepsiye ters çevirin. Bütün malzemeniz bitene kadar devam edin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber