Fincanda kadayıf tarifi
Hem göze hem damağa hitap eden, çıtır çıtır, tatlı mı tatlı fincanda kadayıf tarifi...

Malzemeler
Yarım kilo kadayıf
Ceviz içi
3 bardak şeker
3 bardak su
Yarım limon suyu
Fincanda Kadayıf Nasıl Yapılır?
Su ve şekeri bir tencerede 5-10 dakika kaynatın.
Limon suyunu da ekledikten sonra şerbeti soğumasını için kenara alın.
Fincanınıza bir miktar kadayıf koyup parmağınızla ortasına çukur açın.
Ceviz içinden koyup üzerini kadayıfla kapattıktan sonra hafifçe bastırın.
Yağlanmış tepsiye ters çevirin. Bütün malzemeniz bitene kadar devam edin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün.
Afiyet olsun