Enginar yemekleri (Enginar nasıl yapılır?)
Enginar yapmak isteyip tarif bulamayanlar için enginar yemeklerini bir araya topladık. Çorbadan zeytinyağlıya en güzel enginar yemekleri ve ayrıntılı tarifleri bulabileceğiniz haberimizi çok beğeneceksiniz. İşte enginar yemekleri…
Enginar özellikle bahar mevsiminde taze taze yiyebileceğimiz lezzeti kadar faydası da dillere desten bir sebzedir. Hal böyle olunca enginar tarifleri de çokça aranan yemek tarifleri arasında oldu. Bu nedenle çorbadan zeytinyağlıya, dolmadan çaya kadar birbirinden güzel ve sağlıklı enginar tariflerini sunuyoruz.
Enginarı sadece zeytinyağlı veya sıcak yemek olarak sofrada görmek istemeyenler için hazırladığımız enginar yemekleri tarifinden önce enginarı soyma konusunda biraz pratik bilgi verelim.
Enginar nasıl soyulur?
Market ya da pazarlardan aldığınız enginarlar genellikle yemek yapmaya uygun halde soyulmuş oluyor. Ancak yapraklarını da kullanmak isterseniz bütün aldığınız enginarı nasıl soyu temizleyeceğinizi anlatıyoruz.
*Enginarı aldığınızda baş kısmındaki yaprakları etki kısmına yakın bir yerden (ancak etli kısma zarar vermeden) kesin.
*Daha sonra sap kısmını soyun. Ardından baş kısmının sapa yakı yerlerini soyun.
*Sap kısmını kesin.
*Baş kısmındaki yaprakları kestiğinizde tüylü bir bölüm ortaya çıkacak. Kaşık ile bölgeyi oyun.
*Enginarı limon ile ovalayın. Böylece kararmasını engelleyeceksiniz.
Kıymalı enginar dolması tarifi
Enginar çayı tarifi
Daha önce duymamış olabilirsiniz ama enginar çayı birçok hastalık için fayda sağlayan sağlıklı bir içecektir. Kuru enginar yapraklarından yapılan bu çay uzmanlar tarafından önerilir.
Malzemeler
*Enginar yaprakları
*Su
Yapılışı
Enginarın yapraklarını kesip tepsi ile güneş alan bir yere koyun. Kuruyan enginar yapraklarını kaynamış suyun içine koyup yaklaşık 5 dakika daha kaynatın. İçine bal dökerek servis edebilirsiniz.
Enginar çayının faydalar nelerdir?
*Şişkinliği alır.
*İshal ve kabızlık gibi durumlarda faydalıdır.
*Mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
*Kötü kolesterol için faydalıdır.
*Karın ağrısını hafifletir.
*Kan şekerini düşürür.
*Karaciğer fonksiyonlarını arttırır.
*Toksinleri vücuttan atar.