Dağ çileği reçeli tarifi
Dağ çileği normal çileklere göre çok daha minik ve çok daha pütürlü yapıda olurlar. Birçok faydası bulunan dağ çileği ile reçel yapmaya ne dersiniz? Normal çilek reçeline göre farklı bir tada sahip olan dağ çileği reçeli tarifini sizinle paylaşıyoruz.
Malzemeler
-1 kg dağ çileği
-3, 5 su bardağı şeker
-3-4 damla limon suyu
Dağ Çileği Reçeli Nasıl Yapılır?
-Yıkanan dağ çileği tencereye alınır ve üzeri şekerle kaplanıp kapağı kapatılıp 1 gece bekletilir.
-Ocağa alınıp yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirilir.
-İnmesine yakın limon suyu damlatılıp ocaktan alınır.
-İlk sıcağı geçtikten sonra kavanoza koyun ve ters çevirin.
-1 gece bekletin ve servis yapın.
Afiyet olsun.