Geri Dön

Creme brulee tarifi

Karamel seviyorsanız Fransız tatlısı olan creme brulee tatlısına bayılacaksınız. Peki, creme brulee nasıl yapılır? İşte creme brulee tarifi...

Creme brulee tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

5 tane yumurta sarısı
5 kaşık toz şeker
40 gram tereyağı
1 bardak krema
Yarım bardak süt
1 paket vanilya

Karameli için:

4 yemek kaşığı esmer şeker

Hazırlanışı

Fransız tatlısı olan creme brulee tarifini artık evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Paylaştığımız adımları takip eder mükemmel kıvamı yakalayabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Peki, creme brulee nasıl yapılır? İşte creme brulee tarifi...

1. adım: Beyaz ve sarı kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırdığınız yumurta sarılarını cam bir kaseye aktarın.

2. adım: Toz şeker ve vanilya ilavesi ile karıştırın. Süt ve kremayı küçük bir sos tenceresine aktarın, kaynama derecesine gelene kadar kısık ateşte kaynatın.

3. adım: Kaynamaya yakın ocaktan aldığınız krema ve süt karışımını oda sıcaklığında biraz beklettikten sonra yumurta sarılı karışıma azar azar ekleyin ve hızlıca karıştırın.

4. adım: Son olarak oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını katın ve 1-2 dakika kadar karıştırmaya devam edin.

5. adım: Hazır olan creme brulee karışımını, ısıya dayanıklı fırın kaplarına eşit olarak paylaştırın. Tabanını en az bir parmak kalınlığında su ile kapladığınız fırın tepsisine porsiyonluk tatlı kaplarını dizin.

6. adım: Yumurta ağırlıklı ve sulu kıvamlı bir tatlı olduğu için önceden ısıtılmış 120 derece fırında, sütlü tatlı kıvamı alana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Hafif bir şekilde salladığınızda kenar kısımlarından ayrılmıyorsa tatlınız bu süre zarfında olmuş demektir.

7. adım: Fırından çıkardığınız tatlıları ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Servis edeceğiniz zaman soğuk tatlıların üzerine esmer şekeri paylaştırın.

8. adım: Bir pürmüz yardımıyla tatlının üzerindeki şekeri yakıp, karamel görüntüsü kazandırdıktan sonra bekletmeden servis edin. Arzuya göre taze meyveler ve nane yaprakları eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Son adım: Soğuttuğunuz tatlıların üzerindeki esmer şekeri servisinden hemen önce yakın, aksi takdirde tatlı sulanacaktır.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber