Geri Dön

Çiroz Tarifi

İspanya'nın çok sevilen ve çıtır çiroz tatlısı tarifini sizinle paylaşıyoruz. Ev yapımı halini kolayca yapabileceğiniz çirozu eritilmiş çikolatayla servis ederek, muhteşem bir sunum hazırlayabilirsiniz. İşte ev yapımı kolay çiroz tatlı (churros) tarifi...

Çiroz Tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 su bardağı un
Yarım su bardağı su
2 küçük boy yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı toz şeker
90 gram bitter çikolata

Çiroz Nasıl Yapılır?

Toz şeker kaplamalı, çıtır ve eritilmiş çikolata ile servis edilen İspanya'nın gözde çiroz tatlısı (churros) tarifini sizinle paylaştık. Evde kolayca yapabileceğiniz haliyle, hızlıca hazırlayabilirsiniz. Farklı tatlı tarifi arayanlar için mükemmel bir seçim olan churros tarifi için malzemeleri paylaşıyoruz. İşte ev yapımı kolay çiroz tatlı tarifi...

1. adım: Tereyağınızı oda sıcaklığında eritin, üzerine tuzu da ekleyin. İçine su koyup bir tencerede tereyağı iyice eriyene kadar kısık ateşte karıştırın.

2. adım: Su kaynadıktan sonra elediğiniz unu topak olmayacak şekilde karıştırarak ilave edin. Hamur haline geldiğinde ocaktan alın ve karıştırıp soğutun.

3. adım: Daha sonra içine yumurtaları kırın ve karıştırıp hamura iyice yedirin.

4. adım: Bir tavaya ayçiçeği yağını koyun ve kızdırın. Yumuşak hamuru ucu tırtıklı krema poşetine koyun ve bu kızgın yağa istediğiniz uzunlukta sıkın.

5. adım: İyice kızardıktan sonra yağdan alın ve peçete serdiğiniz bir tabağa koyup yağını süzdürün.

Son adım: Çikolatanızı benmari usulü eritin. Kızarttığınız tatlıları şekere buladıktan sonra bu çikolataya bandırın ve servis edin.

Afiyet olsun...

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber