Çilekli pasta tarifi
Çilekli pasta, tezgâhlarda yerini alan taze çileklerden sonra tarifi en sık aranan lezzetlerden biri oldu. Çileğin en bol ve en güzel halinde her türlü tarifi uygulamak isteyenler çilekli pasta ile başladılar. Çilekli pasta yapım oldukça kolay ve tadı da oldukça lezzetli bir tatlıdır. Çikolata ile arası olmayanların özellikle tercih ettiği bu lezzet görünümü ile de gözleri doyurmaktadır. Peki, çilekli pasta nasıl yapılır? O zaman daha fazla oyalanmadan çilekli pasta tarifimize geçelim.
Malzemeler
*Hazır pandispanya
*Çilek
Kreması için
*2 bardak süt
*3 kaşık un
*2 yumurta sarısı
*3 kaşık tereyağı
* 11/2 bardak toz şeker
*1 kutu labne
*1 paket tart jölesi
Çilekli Pasta Nasıl Yapılır?
Öncelikle bir tencerenin içinde sütü, unu, yumurta sarısını muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
Kıvamı tuttuktan sonra ocaktan alın ve üzerine tereyağını ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırın. Ilımaya bırakın.
Bu esnada kelepçeli kek kalıbının içine pandispanyayı koyun.
Krema ılıyınca üzerine labneyi koyup karıştırın ve yarısını pandispanyanın üzerine dökün.
Çileklerinizi kremanın üzerine dizdikten sonra dizdiğiniz çileğin üzerine dökün ve kalan çileklerinizden bir sıra daha dizin.
Çileklerin üzerine en son tarife göre yaptığını tart jölesini dökün ve gece buzdolabında bekletin.
Çilek alırken dikkat edilmesi gerekenler
Çilek almadan önce size işinize yarayacak birkaç püf noktasını hatırlatalım.
* Çileğin büyük olanından ziyade küçük olanları daha lezzetlidir.
*Eğer mümkünse çilekleri açık tezgâhlardan taze alamaya çalışın. Paketli ürünleri mecbur olmadıkça kullanmayın.
*Çileğin taze olduğunu nasıl anlarım diyorsanız rengine bakın. Eğer parlak ise çileğiniz tazedir.