Çilek Kurutma Tarifi
Çilek mevsimi geldi de geçiyor.Diyet ürünü veya atıştırmalık olarak tüketebilecek, aroma, renk veya koku verici olarak kullanılabilecek ya da tatlıları lezzetlendirecek çilek kurusu nasıl yapılır? Mutfak fırınında çilek kurutmanın püf noktaları...
Çilek yaklaşık %90 oranda su içerir. Kurutulmuş çilek normal cileğe göre besin değeri daha yüksek bir besindir çünkü içindeki sıvı kurutulmuş ve vitamin, protein ve karbonhidratları yükselmiştir.
Çilek kurutma tarifi
Çilekleri yıkıyıp yeşil kısımlarını alın.
Çilekler küçükse 2, büyükçeyse 4 parçaya bölün.
Fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıtları yerleştirin ve yapışma ihtimalini sıfıra indirmek istiyorsanız pişirme kağıtlarının altına ir parşömen kağıdı yerleştirebilirsiniz.
Püf noktası; çilekler yapışmasın diye kesilmiş kısımlarını değil de arka kısımlarını kağıdın üzerine gelecek şekilde ayarlayın. Ayrıca hiçbir çilek parçasının birbirine değmediğine emin olun.
Fırında çilekleri 90 derecede 3 saat boyunca kurutun. Çileklerin eşit derece kurumalarına dikkat edin.
Kurumuş çilekleri soğutma
Çilekler tamamen soğuyana kadar tam olarak kuruyup kurumadıklarını anlayamazsınız. Bu yüzden pişirme kağıtlarını fırından alıp çilekleri yarım saat oda sıcaklığında bekletin.
Bir çilek parçasını ikiye bölüp herhangi bir nemli yüzey görmezseniz bu çileklerin tam olarak kuruduğu anlamına gelir.
Eğer ki çilekler yeterince kurumadıysa en az yarım saat daha 90 derecelik fırında kurutmaya bırakın.
PembeNar Özel