Geri Dön

Çikolatalı ibiza tatlısı nasıl yapılır? - İbiza tatlısı tarifi

Sunumuyla ve lezzetiyle çok seveceğiniz, sultan sarmasına benzetilen çikolatalı ibiza tatlısı tarifini sizinle paylaşıyoruz. Pişirmeden ve kolay malzemelerle hazırlayabileceğiniz ibiza tatlısı, pratik tatlılar arasında yerini alıyor. Peki, evde çikolatalı ibiza tatlısı nasıl yapılır? İşte herkesin internette aradığı ibiza tatlısı tarifi ve ibiza tatlısı tarifi için malzemeler...

Çikolatalı ibiza tatlısı nasıl yapılır? - İbiza tatlısı tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

-2 paket yulaflı bisküvi
-1 litre süt
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı un
-3 yemek kaşığı kakao
-1 çay bardağı damla veya bitter çikolata
-1 poşet krem şanti
-1 büyük çay bardağı süt

İbiza tatlısı içi için:
-Muz veya çilek

Çikolatalı İbiza Tatlısı Nasıl Yapılır?

1. adım: Öncelikle bisküvileri rondoda öğütün. Bisküvileri tepsiye yaymadan önce, tepsiyi tereyağı ile yağlayın.

2. adım: Tencereye süt, şeker un ve kakaoyu ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta pişirin.

3. adım: Ocağın altını kapatıp içerisine çikolatayı ve vanilyayı ekleyip birkaç dakika çırpın.

4. adım: Karışımı tepsiye yaydığınız bisküvinin üzerine düzgünce yayın ve soğuyunca buzdolabına koyup, en az 4,5 saat ya da bir gece bekletin. Beklerken kurumaması için üzerini streçle kapatın.

5. adım: Daha sonra krem şantiyi süt ile çırpın ve muhallebinin üzerine düzgünce kaşıkla yayıp tekrar buzdolabına koyup 1 saat kadar donması için bekleyin.

Son adım: Son olarak istediğiniz genişlikte dilimleyip içine muz veya çilek koyarak sarın. Dilerseniz üzerini süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber