Geri Dön

Çiğ köfte nasıl yapılır?

Sofralarınızın vazgeçilmezi ve Urfa mutfağının bir ürünü olan çiğ köfteyi enfes lezzetiyle evinizde kolayca yapabilirsiniz. Çiğ köftenizi ister etli ya da etsiz tercih edebilirsiniz. Peki, etli çiğ köfte veya etsiz çiğ köfte nasıl yapılır? İşte evde yapabileceğiniz kolay çiğ köfte tarifi...

Çiğ köfte nasıl yapılır?

Çiğ köfte nasıl yapılır? sorusunu sizin için cevapladık. Urfa yöresine ait olan ve herkesin vazgeçemeyeceği çiğ köfte tarifini sizin için paylaşıyoruz. Evde yaptığınız çiğ köftenin lezzetine doyamayacaksınız. Sofralarınızda aperatif olarak sunabileceğiniz çiğ köfte, misafirleriniz için güzel bir seçenek olacaktır. Çiğ köfteyi yapmak oldukça basittir. Çiğ köftenizi ister etli tercih edin ister etsiz... Sizin için hem etli hem etsiz çiğ köfte tarifi paylaştık. Peki, etli çiğ köfte ve etsiz çiğ köfte nasıl yapılır? İşte evde yapabileceğiniz çiğ köfte tarifi...

Haberin Devamı

Etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?

Evde basit malzemeler ile hazırlayabileceğiniz çiğ köfte için malzemeleri paylaşıyoruz.

Malzemeler;

-1,5 su bardağı esmer burgul -
-2 adet orta boy soğan
-2 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı biber salçası
-2 yemek kaşığı domates salçası
-2 yemek kaşığı isot
-1 tatlı kaşığı pul biber
-2 yemek kaşığı nar ekşisi
-Kimyon
-Tuz

Hazırlanışı;

-Burgulu üzeri bir parmak geçecek kadar kaynar su ile ıslatıp bir saat dinlendirin.
-Ardından rendelenmiş soğan sarımsak ve diğer tüm malzemeleri katıp iyice yoğurun.
-Şekil verirken elinize yapışmaması için zeytinyağı kullanabilirsiniz.
-Dilersenizde içine maydanoz koyabilirsiziniz.

Etli çiğ köte nasıl yapılır?

Malzemeler;

-1 paket çiğ köfte
-Yarım yemek kaşığı biber salça
-Yarım yemek kaşığı domates salça
-400 gram yağsız üç kez çekilmiş et
-3 domates kabuğu soyulmuş rendelenmiş
-1 adet rendelenmiş soğan
-5 dış rendelenmiş sarımsak
-Yarım çay bardağı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 çay kaşığı toz kırmızı biber
-1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
-1 çay kaşığı kimyon
-Yarım çay kaşığı karabiber
-2 yemek kaşığı isot

Haberin Devamı

Hazırlanışı;

-Tüm malzemeler domates hariç karıştırılır.
-Domates ile ellerinizi ıslatarak karışımı iyice yoğurun. Bulgur diriliğini kaybedene
kadar iyice yoğurun.
-Yeşil soğan ve bir tutam maydonoz ince doğranır ve karışıma eklenir.
-Sıkılarak şekil verilir ve marul ya da lavaş ile servis edilir.

Afiyet olsun

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber