Balkabaklı pasta tarifi
Balkabağının mevsimi geldi hazır gelmişken evde çayınızın yanına kolayca yapabileceğiniz balkabağı pastası haberimizde… En iddialı sebze olan bal kabağı bu sefer pasta olarak karşımıza çıkıyor. Bolca C vitamini ve lif içeren bal kabağından nasıl pasta yapılır? Püf noktaları ve yapılışıyla detaylar haberimizde

Malzemeler
Yarım kilo kabak
2 paket pötibör bisküvi
1 buçuk su bardağı toz şeker
120 gr margarin
2 çay bardağı süt
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
Süslemek için:
1 su bardağı fındık, ceviz veya çikolata sosu
Balkabaklı Pasta Nasıl Yapılır?
Öncelikle derin bir kapta bisküvileri un haline getirin.
Margarini eritin ve bisküvilerle karıştırın ardından tarçını ekleyin ve borcama alın.
Krem şanti ve sütü çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
Tencerede bir buçuk su bardağı toz şekeri ve aldığı kadar suyu koyarak pişmeye bırakın.
Piştikten sonra balkabaklarını ayrı bir kapta vanilyayı da ekleyerek ezin.
Kremanız soğuduktan sonra bisküvilerin üzerine yayın balkabaklarını da aynı yöntemle krem şantinin üzerine alın.
Süslemek için fındıkları serpiştirin.