Geri Dön

Balkabaklı çikolata kremalı kek tarifi

Kış mevsiminin çok sevilen balkabağı meyvesi ile sürekli yapmak isteyeceğiniz kek tarifini sizinle paylaşıyoruz. Ana malzemesi balkabağı olsa da, bu lezzeti taçlandıran çikolatalı fındık kreması oluyor! Mis gibi kokan ve kahvenin yanına çok yakışan balkabaklı çikolata kremalı kek tarifimiz için malzemelerinizi hazırlayın! İşte balkabaklı çikolata kremalı kek...

Balkabaklı çikolata kremalı kek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı önceden haşlanmış balkabağı püresi
Yarım su bardağı erimiş tereyağı (sıcak olmasın)
2 adet yumurta
Çeyrek su bardağı süt
Yarım su bardağından biraz daha fazla çikolatalı fındık kreması
Kavrulmuş bir avuç fındık

Hazırlanışı

1. adım: Öncelikle kuru malzemeleri bir kaba elemekle başlayın.

2. adım: Un, kabartma tozu, karbonat, tarçın, tuz ve şekeri eleyin. Karıştırıp bir kenara koyun.

3. adım: Yumurta, şeker ve tereyağını ayrı bir kapta çırpın. 

4. adım: Sütü ve balkabağı püresini de ekleyerek çırpmaya devam edin.

5. adım: Kuru malzemeleri yavaş yavaş sıvı malzemenize ekleyin ve 10 saniye çırpın.

6. adım: İçine son olarak kavrulmuş ve iri dövülmüş fındıkları ekleyip spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın. 

7. adım: Hazır çikolatalı fındık kremasını mikrodalgada 15 saniye kadar eritin.

8. adım: Yuvarlak kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın ve kekin yarısını kalıba dökün.

9. adım: Üzerine çikolata kremasının yarısını dökerek kürdan yardımıyla hafif bir şekilde içe doğru yayın.

10. adım: Diğer kalan kek harcını da üzerine dökün ve güzelce yayın.

11. adım: Son olarak kalan çikolata kremasını da üzerine dökerek, kürdan yardımıyla şekiller yaparak yedirin.

12. adım: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirin.

Son adım: Ilıyınca servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber