Bakla yemeği tarifi
Bakla yemeği tarifi yaz kış severek yapılan, sağlık açısından da oldukça faydalı bir yemektir. Bakla yemeği tarifi verilen talimatlara birebir uyularak yapıldığında tarifi birebir tutturabilir, enfes lezzette bakla yemeği hazırlayabilirsiniz. Genelde ilkbaharın müjdecisi olarak bilinen bakla yemeği tarifi, bahar aylarından dondurucu da saklandığında kışın da tüketilmesi mümkün olan bir yemektir. Bakla yemeği tarifi nedir, bakla yemeği nasıl yapılır diyorsanız hemen açıklayalım…

Malzemeler
- 500 gr bakla
- 1 bağ taze soğan
- 1/2 dereotu
- 2 dal taze sarımsak (ya da 2 diş)
- 4 yemek kaşığı un, tuz, şeker, zeytinyağı
Üzeri için; sarımsaklı yoğurt
Bakla Yemeği Nasıl Yapılır?
1. Adım: Baklayı temizleyip yıkayıp 2 yemek kaşığı unla su hazırlayıp diğer malzemeleri doğrayana kadar unlu suda bekletin.
2. Adım: Baklamızı unlu sudan süzüp tencereye koyalım üzerine taze soğan, sarımsak, dereotu, 2 kaşık un, 1 yemek k toz şeker, tuz ve zeytinyağını koyup kısık ateşte suyunu salana ve rengi dönene kadar hiç ellemeden kavurun.
3. Adım: 10-15 dk sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edip 30 dk kadar daha pişirin kontrol edip kapatabiliriz. Fazla karıştırmamaya dikkat ederseniz bakla yemeği tarifiniz daha lezzetli olacaktır ve dağılmayacaktır.
Bakla yemeğinin sağlık açısından da çeşitli faydaları bulunmaktadır. Bakla yemeğini sevmeyenler, birazdan öğrenecekleri faydaları duyduktan sonra bir daha hep bakla yemeği yemek isteyecekler.
İşte bakla yemeğinin faydaları
Kötü kolesterolü önler
Kötü kolesterolü hızlı bir şekilde vücudumuzdan atmamıza yardımcı olur.
Böbrek hastalıklarını tedavi eder
Böbreklerde oluşan hastalıkları gidererek, böbrek ağrılarının önüne geçer, böbrek kumlanmasını ve taşlanmasını engeller.
Kabızlık için birebir
Bakla içerisinde fazla miktarda lif barındırır. Bu sebeplerden dolayı lif oranı yüksek olduğundan kabızlık çekenlere bakla yemeği tavsiye edilir.
Kemikleri güçlendirir
İçerisinde bulunan bol miktarda demir ve kalsiyum mineralleri sayesinde kemik gelişimine katkıda bulunur.